Een Eigenaar of Beheerder nodigt collega's uit via Instellingen (Settings) > Gebruiker beheer (Manage Users). Bij elke uitnodiging kies je een rol; die bepaalt wat iemand in het portal kan.
Welke rollen zijn er?
- Eigenaar (Owner): dezelfde rechten als Beheerder. Dit is de contactpersoon uit het contract, die de eerste uitnodiging kreeg. De rol is niet toe te wijzen, te wijzigen of in te trekken.
- Beheerder (Admin): volledige toegang: zendingen aanmaken en annuleren, labels printen, gebruikers en rollen beheren, integraties en organisaties beheren, facturen inzien.
- Zendingsmanager (Shipment Manager): zendingen bekijken, aanmaken en annuleren, labels printen.
- Zendingsafhandelaar (Shipment Handler): zendingen bekijken en labels printen, geen zendingen aanmaken of annuleren.
- Financieel (Financial): facturen inzien en downloaden, zendingen bekijken.
Geef de rol Beheerder aan zo min mogelijk mensen; ons advies is maximaal twee per organisatie. Wie toegang heeft tot de hoofdorganisatie, ziet automatisch alle onderliggende organisaties. Nodig je iemand uit in een suborganisatie? Dan ziet die persoon alleen de gegevens van die suborganisatie. Facturen (menu Facturen of Invoice) zien alleen Beheerders en Financieel in de hoofdorganisatie.
Collega uitnodigen
- Klik in de bovenbalk op Instellingen (Settings) en kies Gebruiker beheer (Manage Users).
- Klik op Gebruikers uitnodigen (Invite users).
- Vul bij E-mailadressen (Email addresses) een of meer e-mailadressen in, gescheiden door een komma.
- Zet bij minimaal één rol de schakelaar aan.
- Klik op Uitnodigingen verzenden (Send invites).
Je collega staat in de lijst als In afwachting (Pending) tot hij voor het eerst inlogt (zie Hoe krijg ik toegang tot het Shipping Portal?). Heb je meerdere organisaties? Dan nodig je per organisatie uit.
Rol wijzigen of toegang intrekken
- Ga naar Instellingen (Settings) > Gebruiker beheer (Manage Users).
- Klik bij je collega op Gebruiker beheren (Manage user). Dit kan pas als hij de uitnodiging heeft geaccepteerd.
- Zet onder Toegewezen rollen (Assigned Roles) een rol aan of uit. Dit wordt direct opgeslagen.
- Klik op Gebruiker intrekken (Revoke User) als je collega geen toegang meer mag hebben.